- Určeno pro:
- Střední škola
- Formát:
- A5 (15 x 21 cm)
- Počet stran:
- 160
Publikace obsahuje problematiku podnikání v ubytování a stravování. Cílem učebnice je poskytnout žákům, studentům a veřejnosti přehled o podnikání v uvedeném oboru a znalosti potřebné pro podnikání a řízení podniku. Zahrnuje některé základní požadavky pro provozování stravovacích služeb uvedených v předpisech Evropského společenství.
Nástup do třetího tisíciletí je spojen s obrovským rozvojem informačních technologií ve všech oblastech, vznikají nové požadavky na služby, vedení evidence, sledování výkonů a řízení podniků. To vyvolává nutnost věnovat informačním technologiím a jejich uplatnění větší pozornost.
Na teoretické učivo navazují cvičení, ve kterých se žáci naučí aplikovat teorii na příkladech z praxe při řízení ubytovacích a stravovacích zařízení. Praktická část obsahuje hotelový software, který je jako demoverze v elektronické podobě součástí knihy. Hotelový software zahrnuje části sklad, výroba, prodej, ubytování a ostatní služby. Součástí CD jsou i manuály, které poskytují informace pro užití hotelového softwaru při řešení cvičení. Dále jsou na CD uloženy formuláře k vyplnění a přílohy 1 - 23. Celkový přehled příloh je uveden na konci učebnice na s. 160. Na CD je také uložen instalační program hotelového software (setup).
Pro výuku se předpokládá, že jedna hodina výuky v týdnu bude buď v počítačové učebně formou cvičení, nebo formou domácího úkolu s využitím přiloženého CD. Každý student bude mít možnost pracovat s přiloženým softwarem a uplatňovat tak i praktické poznatky získané při práci v podnicích poskytujících stravovací a ubytovací služby.V přílohách naleznete pokyny ke cvičením (příloha 1), manuály upravené pro řešení v učebnici (příloha 2) a další přílohy.
1 Podnikání v hotelnictví a gastronomii
2 Společné stravování a hotelnictví
3 Organizace práce ve stravovacích a ubytovacích zařízeních
4 Management hotelových a gastronomických podniků
5 Nákupní a skladovací činnost
6 Výrobní činnost
7 Prodejní a odbytová činnost
8 Zvláštnosti provozu v účelovém stravování
9 Organizace práce v ubytovacích zařízeních
10 Podnikatelský plán
11 Marketingový plán
12 Krizové situace v podnikání a jejich řešení
Příklady na procvičování
Výrazy používané v hotelnictví
Literatura
Přílohy (1 - 23) (seznam; jednotlivé přílohy jsou na CD)
Zboží bylo vloženo do košíku
Opravdu chcete vyprázdnit košík?