- Určeno pro:
- Střední škola
- Formát:
- A5 (15 x 21 cm)
- Počet stran:
- 244
Autorka předkládá čtenářům učebnici, která se může stát základní studijní literaturou pro žáky středních hotelových škol i dalších škol s gastronomickým zaměřením. Obsáhlá učebnice nejen shrnuje základní poznatky z oboru, ale věnuje se i novým trendům v gastronomii, které popisuje často i s přesahem nad rámec běžně chápané techniky obsluhy.
Jde o komplexně pojatou učebnici, na které je možno úspěšně demonstrovat množství interdisciplinárních vztahů mezi jednotlivými vyučovacími předměty na gastronomických školách, což z této publikace tvoří zajímavý nástroj pro další vzdělávání nejen v odborných školách.
Dr. Hrbková v této knize zúročuje svoji dlouholetou práci v odborném gastronomickém školství a smysluplně spojuje své poznatky z oboru se zkušenostmi ze svého působení v zahraničí. I když je tato kniha zamýšlena primárně jako učebnice pro žáky denního studia středních odborných škol, má velkou šanci stát se důležitou součástí odborné knihovny každého gastronoma, který je ochoten se celoživotně vzdělávat.
Učebnice svým systematickým budováním mezipředmětových vazeb, množstvím obrázků a detailních popisů, představuje moderní nástroj nejen pro učitele k využití v mnoha oborech vzdělávání středních odborných gastronomických škol, ale i pro zájemce z široké veřejnosti.
Stát se obecně přijímanou základní učebnicí v daném oboru je ambicí každé takové publikace a já věřím, že této knize se to může podařit.
I. Gastronomie 3. tisíciletí
II. Základní požadavky na pracovníky v gastronomii, v obsluze
III. Společenská výchova
IV. Hygienické a bezpečnostní předpisy pro práci na úseku obsluhy
V. Pracovní oblečení do obsluhy - uniforma číšníka
VI. Restaurace
VII. Jídelní lístek - A´la carte
VIII. Sestavování jídelního lístku - menu
IX. Nápojový lístek
X. Jednoduchá obsluha
XI. Složitá obsluha
XII. Nápoje a jejich význam
XIII. Společenské akce - slavnostní hostiny
XIV. Kavárny, vinárny a ostatní odbytová střediska
XV. Obsluha v dopravních prostředcích a ubytovacích zařízeních
XVI. Závěr - co se má udělat, aby provoz fungoval
XVII. Obrazová příloha
XVIII. Literatura
Zboží bylo vloženo do košíku
Opravdu chcete vyprázdnit košík?