Košík 0 Kč
Celková cena:
0 Kč
Počet produktů:
K pokladně Košík je prázdný Zboží v košíku
    • Nakladatelství
    • Podnikání v hotelnictví a gastronomii pro střední a vyšší hotelové školy

    Podnikání v hotelnictví a gastronomii pro střední a vyšší hotelové školy

    Naše cena s DPH:
    203 Kč DPH 0%
    Dostupnost:
    skladem
    ks
    DO KOŠÍKU
    Autor:
    František Smetana, Eva Krátká
    Nakladatel:
    FORTUNA
    Kód zboží:
    51428
    EAN / ISBN:
    9788073730543
    FORTUNA

    Popis produktu

    • Publikace obsahuje základní problematiku podnikání v oblasti ubytování a stravování.
    • Součástí textu jsou cvičení, ve kterých se žáci naučí aplikovat teorii na příkladech z praxe při řízení ubytovacích a stravovacích zařízení.
    • Praktická část obsahuje hotelový software, který je jako demoverze na CD vloženém do knihy.
    • Součástí CD jsou také různé přílohy připravené k tisku.

    Určeno pro:
    Střední škola
    Formát:
    A5 (15 x 21 cm)
    Počet stran:
    160

    O učebnici

    Publikace obsahuje problematiku podnikání v ubytování a stravování. Cílem učebnice je poskytnout žákům, studentům a veřejnosti přehled o podnikání v uvedeném oboru a znalosti potřebné pro podnikání a řízení podniku. Zahrnuje některé základní požadavky pro provozování stravovacích služeb uvedených v předpisech Evropského společenství.

    Nástup do třetího tisíciletí je spojen s obrovským rozvojem informačních technologií ve všech oblastech, vznikají nové požadavky na služby, vedení evidence, sledování výkonů a řízení podniků. To vyvolává nutnost věnovat informačním technologiím a jejich uplatnění větší pozornost.

    Na teoretické učivo navazují cvičení, ve kterých se žáci naučí aplikovat teorii na příkladech z praxe při řízení ubytovacích a stravovacích zařízení. Praktická část obsahuje hotelový software, který je jako demoverze v elektronické podobě součástí knihy. Hotelový software zahrnuje části sklad, výroba, prodej, ubytování a ostatní služby. Součástí CD jsou i manuály, které poskytují informace pro užití hotelového softwaru při řešení cvičení. Dále jsou na CD uloženy formuláře k vyplnění a přílohy 1 - 23. Celkový přehled příloh je uveden na konci učebnice na s. 160. Na CD je také uložen instalační program hotelového software (setup).

    Pro výuku se předpokládá, že jedna hodina výuky v týdnu bude buď v počítačové učebně formou cvičení, nebo formou domácího úkolu s využitím přiloženého CD. Každý student bude mít možnost pracovat s přiloženým softwarem a uplatňovat tak i praktické poznatky získané při práci v podnicích poskytujících stravovací a ubytovací služby.V přílohách naleznete pokyny ke cvičením (příloha 1), manuály upravené pro řešení v učebnici (příloha 2) a další přílohy. 

    Obsah učebnice

       1  Podnikání v hotelnictví a gastronomii

    • 1.1  Podmínky podnikání v ubytovacích službách a stravování
    • 1.2  Podnikatelské subjekty v hotelnictví a gastronomii

       2  Společné stravování a hotelnictví

    • 2.1  Společné stravování
    • 2.2  Společenskozábavní služby
    • 2.3  Ubytovací a hotelové služby
    • 2.4  Cateringové služby
    • 2.5  Síť podniků společného stravování a ubytování
    • 2.6  Ubytovací zařízení

       3  Organizace práce ve stravovacích a ubytovacích zařízeních

    • 3.1  Pojem a smysl organizace
    • 3.2  Organizační struktura v hotelnictví a gastronomii
    • 3.3  Hotelové řetězce

       4  Management hotelových a gastronomických podniků

    • 4.1  Produktivita práce
    • 4.2  Strategie tvorby cen ve stravování a v hotelnictví
    • 4.3  Ochrana životního prostředí
    • 4.4  Bezpečnost a ochrana zdraví
    • 4.5  Hygienické a zdravotní podmínky provozu
    • 4.6  Kvalita
    • 4.7  Prioritní oblasti nových technologií a e-obchodu
    • 4.8  Kontrola

        5  Nákupní a skladovací činnost

    • 5.1  Logistika zásobování

        6  Výrobní činnost

    • 6.1  Členění výrobního střediska
    • 6.2  Výrobní program
    • 6.3  Plánování a sestavení nabídky
    • 6.4  Jídelní lístek
    • 6.5  Organizace práce ve výrobním středisku
    • 6.6  Výdej jídel
    • 6.7  Bezpečnost a hygiena potravin
    • 6.8  Progresivní technologie přípravy pokrmů

        7  Prodejní a odbytová činnost

    • 7.1  Formy prodeje
    • 7.2  Obsluha hostů
    • 7.3  Vyúčtování s hostem
    • 7.4  Zážitková gastronomie
    • 7.5  Banketový obchod
    • 7.6  Kapacita odbytových středisek
    • 7.7  Cateringová činnost

         8  Zvláštnosti provozu v účelovém stravování

    • 8.1  Progresivní technologie agendy stravovacích zařízení
    • 8.2  Závodní stravování
    • 8.3  Školní stravování
    • 8.4  Stravování v lázních

          9  Organizace práce v ubytovacích zařízeních

    • 9.1  Organizační struktura hotelu
    • 9.2  Personální obsazení hotelu
    • 9.3  Úsek front office (recepce)
    • 9.4  Základní provozní a finanční evidence
    • 9.5  Úsek housekeeping
    • 9.6  Ubytovací a reklamační řád
    • 9.7  Reklamační řád
    • 9.8  Hotelové služby a jejich nabídka
    • 9.9  Bezpečnost hostů v hotelu a ochrana jejich majetku
    • 9.10  Propočty kapacity a její využívání

        10  Podnikatelský plán

    • 10.1  Zakladatelský rozpočet

        11  Marketingový plán

    • 11.1  Marketingový plán
    • 11.2  Finanční plán

         12  Krizové situace v podnikání a jejich řešení

    • 12.1  Prevence
    • 12.2  Potencionální rizika
    • 12.3  Krizové řízení

    Příklady na procvičování

    Výrazy používané v hotelnictví

    Literatura

    Přílohy (1 - 23) (seznam; jednotlivé přílohy jsou na CD) 

        

     

     

    Souhlas s použitím souborů cookies

    Tento web používá soubory cookies. Kliknutím na tlačítko souhlasím, to berete na vědomí. Další informace

    Nastavte souhlasy, souhlasím s:

    Potvrdit výběr
    Souhlasím a zavřít.
    Nastavení

    Zboží bylo vloženo do košíku

    S učebnicí vloženou do košíku zákazníci často kupují:

    Opravdu chcete vyprázdnit košík?