Košík 0 Kč
Celková cena:
0 Kč
Počet produktů:
K pokladně Košík je prázdný Zboží v košíku
    • Nakladatelství
    • Technologie kuchyňského provozu ve zdravotnických a sociálních zařízeních

    -8%

    • Technologie kuchyňského provozu ve zdravotnických a sociálních zařízeních

    Technologie kuchyňského provozu ve zdravotnických a sociálních zařízeních

    Učebnice pro odborná učiliště.

    Naše cena s DPH:
    172 Kč DPH 0%
    Původní cena s DPH:
    186 Kč
    Ušetříte:
    14 Kč
    Dostupnost:
    skladem
    ks
    DO KOŠÍKU
    Autor:
    Šebek Luboš
    Nakladatel:
    Septima
    Kód zboží:
    29770
    ISBN:
    8072161954
    Septima

    Popis produktu

    • Záměrem učebnice je podat žákům základní informace spojené s provozem kuchyní.
    • Učebnice je zpracována podle osnov předmětu Technologie pro obor Práce ve zdravotnických a sociálních zařízeních.

    Určeno pro:
    Střední škola
    Formát:
    A5 (15 x 21 cm)
    Počet stran:
    124

    O učebnici

    Učebnice technologie kuchyňského provozu pro 1. - 3. ročník učebního oboru pečovatelské práce by měla být nápomocna nejen žákům při studiu, ale i jejich učitelům a mistrům. Je sestavena podle osnov předmětu technologie přípravy pokrmů. Učebnice podává přehled o základních surovinách, jejich vlastnostech a vhodném použití k přípravě pokrmů. Její snahou je podat ucelený přehled přípravy stravy při dodržení zásad správné výživy, hospodárnosti, osobní i provozní hygieny.

    Obsah učebnice

    • Charakteristika technologie společného stravování ve zdravotnických a sociálních zařízeních
    • Rozdělení kuchyňského provozu
    •      Výrobní část
    •      Výdejní část
    •       Skladovací část
    • Bezpečnost, hygiena a organizace práce v kuchyňském provozu
    •      Bezpečnost při práci
    •      Zásady hygieny
    •      Organizace práce
    • Výživa člověka
    •      Význam výživy pro zdraví člověka
    •      Fyziologie výživy
    •      Části trávicího ústrojí
    •      Proces trávení
    •      Zásady správné výživy
    •      Zásady dietního stravování
    •      Základní pravidla hygieny výživy
    •      Stravovací a pitný ržim
    •      Prevence vzniku onemocnění a epidemií
    • Potraviny
    •      Základní živiny
    •      Přídavné živiny
    •      Biologická a energetická hodnota potravin
    •      Způsoby zajištění kvality potravin
    •      Jednotlivé skupiny potravin
    • Předběžná příprava potravin
    •      Předběžná příprava potravin rostlinného původu
    •      Předběžná příprava potravin živočišného původu
    •      Příprava potravin používaných zasyrova
    • Základní tepelné přípravy potravin
    • Zařízení na opracování a zpracování potravin v kuchyňském provozu
    • Technologie přípravy základních skupin pokrmů
    •      Polévky
    •      Bezmasé pokrmy
    •      Přílohy
    •      Moučníky
    •      Saláty
    •      Masité pokrmy pro dietní stravování
    • Podávání jídel
    • Úklid, čištění a údržba inventáře, strojů a zařízení
    • Slovník cizích slov
    • Použitá literatura 

    Souhlas s použitím souborů cookies

    Tento web používá soubory cookies. Kliknutím na tlačítko souhlasím, to berete na vědomí. Další informace

    Nastavte souhlasy, souhlasím s:

    Potvrdit výběr
    Souhlasím a zavřít.
    Nastavení

    Zboží bylo vloženo do košíku

    S učebnicí vloženou do košíku zákazníci často kupují:

    Opravdu chcete vyprázdnit košík?