Košík 0 Kč
Celková cena:
0 Kč
Počet produktů:
K pokladně Košík je prázdný Zboží v košíku
    • Nakladatelství
    • Zařízení závodů - obor Kuchařské práce (učebnice pro odborná učiliště)

    Zařízení závodů - obor Kuchařské práce (učebnice pro odborná učiliště)

    Naše cena s DPH:
    299 Kč DPH 0%
    Dostupnost:
    skladem
    ks
    DO KOŠÍKU
    Autor:
    Šebelová Marie
    Nakladatel:
    PARTA
    Kód zboží:
    24973
    ISBN:
    8073200767
    PARTA

    Popis produktu

    • Publikace je součástí ucelené řady učebnic, navazuje na předměty Technologie a Odborný výcvik.
    • Žáci se prostřednictvím učebnice seznámí s problematikou zařízení výrobních středisek, zařízení pro hygienu nádobí a nářadí, s používanými stroji pro mechanické zpracování potravin a ostatními kuchyňskými stroji a jejich ošetřováním.
    • Obeznámí se rovněž se zařízeními pro tepelné zpracování pokrmů, pro uchování pokrmů a nápojů za tepla, dále pak s chladicími a mrazicími zařízeními, s vybavením skladů a odbytových středisek.
       

    Určeno pro:
    Střední škola
    Formát:
    A4 (21 x 30 cm)
    Počet stran:
    70

    O učebnici

    Vyučovací předmět Zařízení závodů seznamuje zejména se zařízením výrobního střediska, jeho obsluhou, uspořádáním, účelným využíváním a údržbou jednotlivých druhů zařízení i strojů a vede ke zvládnutí jejich obsluhy i využití v technologickém postupu při přípravě pokrmů a nápojů. Taktéž se zabývá širokou problematikou skladování potravin a nápojů, zařízeními na jejich úpravu a otázkami hygieny.

    Osvojení si teoretických poznatků a praktických dovedností při jejich obsluze i jednoduché údržbě patří k předpokladům zvládnutí profese. K tomu jistě přispěje i úzké propojení získaných vědomostí a dovedností z předmětu Zařízení závodů s odborným výcvikem v průběhu studia.

    Učebnice poskytuje množství užitečných informací o nejjednodušších klasických zařízeních, ale i o těch nejmodernějších, složitých a mnohoúčelových. Nutno k tomu dodat, že vývoj i v této oblasti lidského konání spěje rychle kupředu, a proto žáci, později absolventi oboru kuchařské práce, by se o ně měli aktivně zajímat. 

    Obsah učebnice

    1.   Úvod do předmětu

    • 1.1  Společné stravování, jeho formy, střediska výroby, odbytu a ubytování
    • 1.2  Ostatní prostory, hygienická a sociální zařízení
    • 1.3  Bezpečnost a ochrana zdraví při práci (BOZP)

    2.   Zařízení výrobních středisek

    • 2.1  Jednoduchá zařízení ve skladovacích, výrobních a ostatních prostorách - váhy, pracovní stoly, přepravní vozíky
    • 2.2  Nádobí a náčiní pro výrobu pokrmů

    3.    Zařízení pro hygienu nádobí a nářadí

    • 3.1  Zásobníkové a průtokové ohřívače vody
    • 3.2  Mycí stroje a mycí dřezy
    • 3.2  Dodržování pravidel BOZP

    4.    Stroje pro mechanické zpracování potravin, ostatní kuchyňské stroje, jejich ošetřování

    • 4.1  Univerzální stroje a přídavná zařízení
    • 4.2  Jedno a víceúčelové strojky
    • 4.3  Stroje na zpracování těsta a zeleniny
    • 4.4  Stroje na zpracování masa
    • 4.5  Mytí a dezinfekce kuchyňských strojů

    5.    Zařízení pro tepelné zpracování pokrmů

    • 5.1  Druhy zařízení pro tepelnou úpravu jídel
    • 5.2  Obsluha zařízení

    6.    Zařízení pro uchování pokrmů a nápojů za tepla

    • 6.1  Vodní lázeň, ohřívací stoly a skříně - režony
    • 6.2  Vliv suchého a vlhkého tepla na pokrmy, termosy
    • 6.3  Dodržování BOZP

    7.    Chladicí a mrazicí zařízení

    • 7.1  Druhy chladicích zařízení
    • 7.2  Druhy mrazicích zařízení
    • 7.3  Hygiena provozu chladicích a mrazicích zařízení

    8.    Sklady

    • 8.1  Vybavení skladů
    • 8.2  Údržba a hygiena skladů
    • 8.3  BOZP ve skladech

    9.    Odbytová střediska

    • 9.1  Požadavky na zařízení odbytových středisek
    • 9.2  Vybavení a zařízení jednotlivých středisek
    • 9.3  Osvětlovací tělesa, vzduchotechnika, klimatizace, podlahy
    • 9.4  Doplňkový prodej a služby pro hosty

    10.   Z oficiální jednotné klasifikace ubytovacích zařízení ČR / 67

    Použitá literatura

     

    S učebnicí vloženou do košíku zákazníci často kupují:

    S titulem Zařízení závodů - obor Kuchařské práce (učebnice pro odborná učiliště) souvisí:

    Souhlas s použitím souborů cookies

    Tento web používá soubory cookies. Kliknutím na tlačítko souhlasím, to berete na vědomí. Další informace

    Nastavte souhlasy, souhlasím s:

    Potvrdit výběr
    Souhlasím a zavřít.
    Nastavení

    Zboží bylo vloženo do košíku

    S učebnicí vloženou do košíku zákazníci často kupují:

    Opravdu chcete vyprázdnit košík?