- Určeno pro:
- Střední škola
- Formát:
- B5 (16 x 23 cm)
- Počet stran:
- 358
Učebnice je určena především učebním oborům kuchař a číšník na středních odborných učilištích, ale i dalším zájemcům o obor kuchař a číšník, kteří si chtějí zdokonalit své znalosti profesní angličtiny.
Nové vydání učebnice je určena především učebním oborům kuchař a číšník na středních odborných učilištích, ale i dalším zájemcům o obor kuchař a číšník, kteří si chtějí zdokonalit své znalosti profesní angličtiny. Je koncipována do 20 lekcí, které jsou zpracovány přehlednou a logickou formou umožňující studentovi snadnou orientaci. Jednotlivé lekce se zaměřují především na získání a rozvíjení komunikativních schopností, porozumění obecnému i odbornému textu a práci s odbornou slovní zásobou. Volba mluvnického učiva je výběrová, protože je podřízena sledovanému cíli, tedy naučit studenty správně anglicky komunikovat v praxi číšníka nebo kuchaře a použít přitom odpovídající terminologii a vhodnou mluvnickou strukturu.
Jednotlivé lekce obsahují úvodní část, zpravidla typu Čtení nebo Poslech, následuje část Rozšiřujeme si slovní zásobu, ve které se postupně buduje znalost odborných výrazů z oboru gastronomie, částečně i hotelnictví. Toto další rozšíření slovní zásoby o strukturovanou anglicko-českou odbornou slovní zásobu má sloužit jako cenný zdroj informací jak pro studenty, tak pro další zájemce o obor. Velká pozornost je věnována popisu jídel a technologickým postupům jejich přípravy.
Část mluvnice obsahuje nezbytný gramatický výklad včetně cvičení, která slouží k upevnění a nácviku vysvětleného mluvnického učiva. Gramatický výklad je podán srozumitelnou formou, student je veden nenásilnou a motivační formou k pochopení nových mluvnických struktur, jejichž výběr je pragmatický a zaměřený na praxi. Před vysvětlením některých nových gramatických jevů je zařazeno opakování předchozího učiva pro jejich snazší pochopení a postoupení k vyšší obtížnosti. Na konci učebnice je zařazen Stručný mluvnický přehled. Část Cvičení obsahuje cvičení komplexní, souborná, zaměřená na nácvik mluvnických jevů a odborné slovní zásoby v jejich propojení, poslechu i čtení. Počítá se s aktivní prací studenta formou písemných překladů, doplňování a podobných aktivit, které jsou realizovány přímo v jednotlivých lekcích. Převažují cvičení hravá a zábavná, při nichž student řadu cvičení vypracovává přímo v učebnici. Do jednotlivých lekcí jsou tedy zařazena cvičení na čtení, poslech, úkoly k písemnému zpracování, cvičení na procvičování komunikace jednotlivců i dvojic nebo celé studijní skupiny.
Učebnice slouží zároveň jako pracovní sešit, kam student může psát a zpracovávat písemně zadané úkoly. Součástí každé lekce je v závěrečné části anglicko-český slovníček nových výrazů z dané lekce. Slovní zásoba z lekcí je zpracována souhrnně v příloze formou anglicko-českého a česko-anglického slovníku, který tvoří součást učebnice. Pozornost je věnována i interkulturní složce, především odlišným zvyklostem ve stravovacích návycích a příslušných reáliích anglicky mluvících zemí a České republiky.
2., upravené vydání z roku 2020
Before we begin..../ Než začneme
UNIT 1 - Presentations / A Meeting
UNIT 2 - Taking Phone Calls
UNIT 3 - Restaurant Location and Hotel Facilities
UNIT 4 - Taking Restaurant Bookings
UNIT 5 - Instructions
UNIT 6 - What are the Petersons doing?
UNIT 7 - Kitchen and Restaurant Staff
UNIT 8 - History of a Chef
UNIT 9 - Food
UNIT 10 - Taking difficult phone calls
UNIT 11 - Taking difficult phone calls
UNIT 12 - Describing Dishes
UNIT 13 - Asking and Comparing
UNIT 14 - Explaining and Instructing
UNIT 15 - Dealing with Requests
UNIT 16 - Taking an order
UNIT 17 - In the kitchen
UNIT 18 - Applying for a Job
UNIT 19 - Eating out
UNIT 20 - Cuisines
Zboží bylo vloženo do košíku
Opravdu chcete vyprázdnit košík?