- Určeno pro:
- Střední škola
- Formát:
- B5 (16 x 23 cm)
- Počet stran:
- 200
pro 2. ročník oboru Cukrář. 5., přepracované vydání
Učebnice doplňuje a rozšiřuje poznatky a vědomosti získané v prvním roce učebního oboru. Vedle klasických technologických postupů seznamuje i s moderními formami práce a s novými výrobními postupy.
Objasňuje také chemicko-fyzikální děje, které v průběhu výrobního procesu probíhají. Přibližuje jednotlivé fáze výroby, význam nových surovin, jejich vlastnosti a způsob zpracování.
Zabývá se vadami výrobků a jejich příčinami, uvádí, jak závadám předcházet, případně jak je odstraňovat. Popisuje výrobu šlehaných hmot, třených hmot, jádrových hmot, smetanových výrobků a náplní, ozdob a speciálních výrobků.
U jednotlivých celků jsou vždy uvedeny typické druhy výrobků.
Nová, přehlednější grafická úprava s prostorem pro vlastní poznámky.
1 Koloidy
2 Šlehané hmoty
3 Třené hmoty
4 Jádrové hmoty
5 Čajové a pařížské pečivo
6 Smetanové výrobky a náplně
7 Ozdoby a přípravy hmot
8 Speciální výrobky
Literatura
S titulem Cukrářská výroba II pro 2. ročník oboru Cukrář souvisí:
5., přepracované vydání
Zboží bylo vloženo do košíku
Opravdu chcete vyprázdnit košík?