Košík 0 Kč
Celková cena:
0 Kč
Počet produktů:
K pokladně Košík je prázdný Zboží v košíku

    Technologie kuchařských prací pro odborná učiliště

    pro 1. - 3. ročník odborných učilišť

    Naše cena s DPH:
    334 Kč DPH 0%
    Dostupnost:
    skladem
    ks
    DO KOŠÍKU
    Autor:
    Šebek Luboš
    Nakladatel:
    Septima
    Kód zboží:
    29769
    ISBN:
    9788072162840
    Septima

    Popis produktu

    • Cílem učebnice je poskytnout žákům teoretické vědomosti potřebné k úpravě surovin a k výrobě pokrmů z těchto surovin podle nejnovějších poznatků o výživě a potravinách a o způsobech zpracování potravin po stránce technologické, ekonomické a technické.

    Určeno pro:
    Střední škola
    Formát:
    A5 (15 x 21 cm)
    Počet stran:
    150

    O učebnici

    Učebnice technologie pro 1. - 3. ročník oboru kuchařské práce je určena nejen žákům odborných učilišť, ale i jejich učitelům. Jejím prostřednictvím získávají žáci část vědomostí potřebných pro výkon povolání. Učebnice je zpracována v souladu s osnovami předmětu technologie.

    Nové směry ve výživě s sebou přinášejí i změny v technologii přípravy pokrmů, a právě tato učebnice přináší veškeré základní poznatky v takové míře, aby mohly být uplatňovány u absolventů tohoto oboru v praxi. Vědomosti získané v předmětu technologie budou následně využívány v odborném výcviku.

    Při práci s učebnicí doporučujeme průběžně studovat odbornou kuchařskou literaturu a doplňovat své znalosti o nové technologické postupy. Nejlépe slouží: Receptury teplých pokrmů a Receptury studených pokrmů.

    Obsah učebnice

    1. ROČNÍK

    • Úvod do předmětu
    • Odborná kuchařská literatura, kuchařské názvosloví, receptury (normy)
    • Předběžná příprava potravin
    • Základní tepelné přípravy pokrmů
    • Polévky
    • Přílohy a doplňky k hlavním pokrmům
    • Bezmasé pokrmy
    • Bezmasé moučné sladké pokrmy

    2. ROČNÍK

    • Omáčky
    • Hovězí maso
    • Telecí maso
    • Vepřové maso
    • Skopové maso
    • Ryby
    • Drůbež
    • Zvěřina
    • Mleté maso
    • Pokrmy na objednávku

    3. ROČNÍK

    • Studená kuchyně
    • Předkrmy
    • Moučníky
    • Zmrzliny
    • Ovocné saláty
    • Nápoje
    • Zásady dietního stravování
    • Cizí kuchyně
    • Polotovary
    • Použitá literatura

    Souhlas s použitím souborů cookies

    Tento web používá soubory cookies. Kliknutím na tlačítko souhlasím, to berete na vědomí. Další informace

    Nastavte souhlasy, souhlasím s:

    Potvrdit výběr
    Souhlasím a zavřít.
    Nastavení

    Zboží bylo vloženo do košíku

    S učebnicí vloženou do košíku zákazníci často kupují:

    Opravdu chcete vyprázdnit košík?