- Určeno pro:
- Střední škola
- Formát:
- A4 (21 x 30 cm)
- Počet stran:
- 93
Učebnice pro SOU a pro hotelové školy.
V učebnici Technologie přípravy pokrmů 4 chceme učně, studenty, rekvalifikanty a ostatní zájemce seznámit se základní technologií zpracování drůbeže, ryb a zvěřiny. Vzhledem k povolenému rozsahu učebnice jsme však zdaleka nemohli do větší šíře a hloubky probrat technologii drůbeže, ryb a zvěřiny. Ale základ je dán. A každý, kdo v tomto oboru pracuje, hlavně pak kuchař, musí mít o svůj obor zájem, vaření a vymýšlení nových kombinací potravin a úprav musí být i jeho koníček. Kuchař musí mít fantazii, bez té by nikdy nevznikly pokrmy světové i naší gastronomie.
Nezapomínejte na naše typické a osvědčené úpravy. Ve staročeské, moravské i slezské kuchyni nacházíme vynikající pokrmy. Je důležité je dobře uvařit, doplnit větším dílem zeleniny, než tomu většinou je, a podat jídlo v lákavé úpravě. Nehledejte v cizích kuchyních to, co máme doma, i když cizí kuchyně pro nás zůstávají stálou inspirací.
1 DRŮBEŽ
2 RYBY SLADKOVODNÍ, MOŘSKÉ A PLODY MOŘE
3 ZVĚŘINA
Obsah výživných hodnot ve 100 g jedlého podílu potraviny (tabulka)
S titulem Technologie přípravy pokrmů 4.díl souvisí:
Učebnice pro SOU a pro hotelové školy
Zboží bylo vloženo do košíku
Opravdu chcete vyprázdnit košík?