- Určeno pro:
- Střední škola
- Formát:
- A4 (21 x 30 cm)
- Počet stran:
- 70
Vyučovací předmět Zařízení závodů seznamuje zejména se zařízením výrobního střediska, jeho obsluhou, uspořádáním, účelným využíváním a údržbou jednotlivých druhů zařízení i strojů a vede ke zvládnutí jejich obsluhy i využití v technologickém postupu při přípravě pokrmů a nápojů. Taktéž se zabývá širokou problematikou skladování potravin a nápojů, zařízeními na jejich úpravu a otázkami hygieny.
Osvojení si teoretických poznatků a praktických dovedností při jejich obsluze i jednoduché údržbě patří k předpokladům zvládnutí profese. K tomu jistě přispěje i úzké propojení získaných vědomostí a dovedností z předmětu Zařízení závodů s odborným výcvikem v průběhu studia.
Učebnice poskytuje množství užitečných informací o nejjednodušších klasických zařízeních, ale i o těch nejmodernějších, složitých a mnohoúčelových. Nutno k tomu dodat, že vývoj i v této oblasti lidského konání spěje rychle kupředu, a proto žáci, později absolventi oboru kuchařské práce, by se o ně měli aktivně zajímat.
1. Úvod do předmětu
2. Zařízení výrobních středisek
3. Zařízení pro hygienu nádobí a nářadí
4. Stroje pro mechanické zpracování potravin, ostatní kuchyňské stroje, jejich ošetřování
5. Zařízení pro tepelné zpracování pokrmů
6. Zařízení pro uchování pokrmů a nápojů za tepla
7. Chladicí a mrazicí zařízení
8. Sklady
9. Odbytová střediska
10. Z oficiální jednotné klasifikace ubytovacích zařízení ČR / 67
Použitá literatura
S titulem Zařízení závodů - obor Kuchařské práce (učebnice pro odborná učiliště) souvisí:
Zboží bylo vloženo do košíku
Opravdu chcete vyprázdnit košík?