- Určeno pro:
- Střední škola
- Formát:
- A4 (21 x 30 cm)
- Počet stran:
- 83
Druhý díl učebnice Kuchařské práce - Technologie pro odborná učiliště, uvádí technologické postupy přípravy omáček, příloh a doplňků k hlavním chodům, předkrmů, pokrmů studené kuchyně, pokrmů z masa jatečního, drůbežího, rybího a zvěřinového, dále přípravu pokrmů na objednávku. Navazuje na první díl Kuchařské práce - technologie pro odborná učiliště. Zároveň volně navazuje na publikaci Receptury teplých pokrmů a Receptury studených pokrmů a předpokládá práci s nimi. Neobsahuje proto charakteristiky pokrmů ani množství použitých potryvin - s výjimkou některých receptur, které nejsou uvedeny v uvedených publikací. U některých méně běžných pokrmů lze vyhledat příslušnou recepturu v odborné literatuře, která je v učebnici uvedena.
Učebnice neobsahuje vyčerpávající výčet pokrmů české nebo cizích kuchyní, ale pouze těch, jejichž správný technologický postup tvoří základ gastronomického umění a které je často základem pro přípravu dalších pokrmů.
1 Omáčky
2 Pokrmy z hovězího masa
3 Pokrmy z telecího masa
4 Pokrmy z vepřového masa
5 Pokrmy ze skopového masa
6 Pokrmy z ryb
7 Pokrmy z drůbeže
8 Pokrmy ze zvěřiny
9 Pokrmy z mletého masa
10 Pokrmy na objednávku
11 Pokrmy studené kuchyně
12 Předkrmy
13 Nápoje
14 Zásady dietního stravování
15 Pokrmy cizích kuchyní
16 Polotovary
Použitá a doporučená literatura
S titulem Kuchařské práce - technologie 2.díl (učebnice pro odborná učiliště) souvisí:
Zboží bylo vloženo do košíku
Opravdu chcete vyprázdnit košík?