Košík 0 Kč
Celková cena:
0 Kč
Počet produktů:
K pokladně Košík je prázdný Zboží v košíku

    Kuchařské práce - technologie 1.díl (učebnice pro odborná učiliště)

    Naše cena s DPH:
    299 Kč DPH 0%
    Dostupnost:
    skladem
    ks
    DO KOŠÍKU
    Autor:
    Šindelková Alena
    Nakladatel:
    PARTA
    Kód zboží:
    24954
    ISBN:
    9788073201524
    PARTA

    Popis produktu

    • Učebnice je určena žákům prvního ročníku odborných učilišť oboru Kuchařské práce.
    • Je koncipována v rozsahu platných učebních osnov, předkládá učivo přístupnou formou, uceleně a přehledně. Žák získá potřebné základní znalosti o způsobech kuchyňského zpracování potravin a postupech při přípravě oblíbených jídel české kuchyně.
    • Učebnice je členěna do osmi tématických okruhů, které se zabývají významem a vývojem kuchařského řemesla, technikou předběžné úpravy potravin a technologiemi přípravy jednotlivých typů pokrmů.
    • Učební text je doplněn ilustračními a instruktážními kresbami a barevnými fotografiemi.
       

    Určeno pro:
    Střední škola
    Formát:
    A4 (21 x 30 cm)
    Počet stran:
    91

    Obsah učebnice

    1   Úvod do předmětu

    • 1.1  Vývoj kuchařského umění
    • 1.2  Význam technologie
    • 1.3  Zásady správné výživy
    • 1.4  Skladování potravin

    2   Předběžná příprava základních potravin

    • 2.1a Předběžná příprava potravin rostlinného původu
    • 2.1b Předběžná příprava potravin živočišného původu
    • 2.2  Mletí, mixování, cezení, filtrování, šlehání a tření potravin
    • 2.3  Kořenění pokrmů

    3   Základní technologické přípravy

    • 3.1  Základní přípravy potravin zastudena a zasyrova
    • 3.2  Základní tepelné úpravy při zpracování potravin

    4   Seznámení s odbornou literaturou

    • 4.1  Odborná kuchařská literatura, kuchařské názvosloví
    • 4.2  Význam receptur (norem)

    5   Polévky

    • 5.1  Význam polévek a jejich rozdělení
    • 5.2  Druhy vývarů a jejich příprava
    • 5.3  Zavářky a vložky do polévek
    • 5.4  Bílé polévky a jejich příprava

    6   Přílohy a doplňky k hlavním pokrmům

    • 6.1  Význam příloh a jejich podávání
    • 6.2  Přílohy z brambor, mouky, obilovin, těstovin, zeleniny, luštěnin
    • 6.3  Saláty ze zeleniny, luštěnin a ovoce
    • 6.4  Kompoty

    7   Bezmasé pokrmy

    • 7.1  Význam a jednotlivé bezmasé pokrmy
    • 7.2  Bezmasé pokrmy z brambor, těstovin, rýže, krup, zeleniny a hub
    • 7.3  Pokrmy ze sýrů a tvarohu
    • 7.4  Pokrmy ze sóji
    • 7.5  Použití a úprava vajec

    8   Moučníky

    • 8.1  Význam moučníků a jejich podávání
    • 8.2  Jednoduché restaurační moučníky
    • 8.3  Náplně do těst
    • 8.4  Listové. linecké, vaflové a pálené těsto
    • 8.5  Šlehané hmoty
    • 8.6  Teplé sladké omáčky
    • 8.7  Polevy
    • 8.8  Zmrzliny, zmrzlinové poháry
    • 8.9  Ovocné saláty

    Použitá literatura

     

    S učebnicí vloženou do košíku zákazníci často kupují:

    S titulem Kuchařské práce - technologie 1.díl (učebnice pro odborná učiliště) souvisí:

    Souhlas s použitím souborů cookies

    Tento web používá soubory cookies. Kliknutím na tlačítko souhlasím, to berete na vědomí. Další informace

    Nastavte souhlasy, souhlasím s:

    Potvrdit výběr
    Souhlasím a zavřít.
    Nastavení

    Zboží bylo vloženo do košíku

    S učebnicí vloženou do košíku zákazníci často kupují:

    Opravdu chcete vyprázdnit košík?