Košík 0 Kč
Celková cena:
0 Kč
Počet produktů:
K pokladně Košík je prázdný Zboží v košíku

    -7%

    • Nové stolničení v kostce

    Nové stolničení v kostce

    • akce
    • sleva
    Naše cena s DPH:
    299 Kč DPH 0%
    Původní cena s DPH:
    323 Kč
    Ušetříte:
    24 Kč
    Dostupnost:
    skladem
    ks
    DO KOŠÍKU
    Autor:
    Hrbková Zdeňka
    Nakladatel:
    RATIO
    Kód zboží:
    29209
    EAN:
    9788090409330

    Popis produktu

    • Stolničení v kostce je určeno pro potřeby pracovníků ve veřejném stravování.
    • Autoři předkládají odbornou publikaci, která populární formou vysvětluje komplexní rozsah základních znalostí z oboru.
    • Text Stolničení v kostce obsahuje základy společenské výchovy, vybavení a zařízení pohostinských provozoven, základy jednoduché a složité obsluhy, charakteristiku slavnostního stolování, cataringu, forem řízení a managementu.

     

    Určeno pro:
    Střední škola
    Formát:
    A5 (15 x 21 cm)
    Počet stran:
    244

    O učebnici

     

    Autorka předkládá čtenářům učebnici, která se může stát základní studijní literaturou pro žáky středních hotelových škol i dalších škol s gastronomickým zaměřením. Obsáhlá učebnice nejen shrnuje základní poznatky z oboru, ale věnuje se i novým trendům v gastronomii, které popisuje často i s přesahem nad rámec běžně chápané techniky obsluhy.

    Jde o komplexně pojatou učebnici, na které je možno úspěšně demonstrovat množství interdisciplinárních vztahů mezi jednotlivými vyučovacími předměty na gastronomických školách, což z této publikace tvoří zajímavý nástroj pro další vzdělávání nejen v odborných školách.

    Dr. Hrbková v této knize zúročuje svoji dlouholetou práci v odborném gastronomickém školství a smysluplně spojuje své poznatky z oboru se zkušenostmi ze svého působení v zahraničí. I když je tato kniha zamýšlena primárně jako učebnice pro žáky denního studia středních odborných škol, má velkou šanci stát se důležitou součástí odborné knihovny každého gastronoma, který je ochoten se celoživotně vzdělávat.

    Učebnice svým systematickým budováním mezipředmětových vazeb, množstvím obrázků a detailních popisů, představuje moderní nástroj nejen pro učitele k využití v mnoha oborech vzdělávání středních odborných gastronomických škol, ale i pro zájemce z široké veřejnosti.

    Stát se obecně přijímanou základní učebnicí v daném oboru je ambicí každé takové publikace a já věřím, že této knize se to může podařit.

    Obsah učebnice

    I.       Gastronomie 3. tisíciletí

    II.      Základní požadavky na pracovníky v gastronomii, v obsluze

    III.     Společenská výchova

    IV.     Hygienické a bezpečnostní předpisy pro práci na úseku obsluhy

    V.      Pracovní oblečení do obsluhy - uniforma číšníka

    VI.     Restaurace

    VII.    Jídelní lístek - A´la carte

    VIII.   Sestavování jídelního lístku - menu

    IX.     Nápojový lístek

    X.      Jednoduchá obsluha

    XI.     Složitá obsluha

    XII.    Nápoje a jejich význam

    XIII.   Společenské akce - slavnostní hostiny

    XIV.   Kavárny, vinárny a ostatní odbytová střediska

    XV.    Obsluha v dopravních prostředcích a ubytovacích zařízeních

    XVI.   Závěr - co se má udělat, aby provoz fungoval

    XVII.  Obrazová příloha

    XVIII. Literatura 

    Souhlas s použitím souborů cookies

    Tento web používá soubory cookies. Kliknutím na tlačítko souhlasím, to berete na vědomí. Další informace

    Nastavte souhlasy, souhlasím s:

    Potvrdit výběr
    Souhlasím a zavřít.
    Nastavení

    Zboží bylo vloženo do košíku

    S učebnicí vloženou do košíku zákazníci často kupují:

    Opravdu chcete vyprázdnit košík?