Košík 0 Kč
Celková cena:
0 Kč
Počet produktů:
K pokladně Košík je prázdný Zboží v košíku
    • Nakladatelství
    • Potraviny a výživa - obor Kuchařské práce (učebnice pro odborná učiliště)

    Potraviny a výživa - obor Kuchařské práce (učebnice pro odborná učiliště)

    Naše cena s DPH:
    366 Kč DPH 0%
    Původní cena s DPH:
    387 Kč
    Ušetříte:
    21 Kč
    Dostupnost:
    skladem
    ks
    DO KOŠÍKU
    Autor:
    Šebelová Marie
    Nakladatel:
    PARTA
    Kód zboží:
    24951
    ISBN:
    9788073202613
    PARTA

    Popis produktu

    • Učebnice je určena žákům prvního až třetího ročníku odborných učilišť učebního oboru Kuchařské práce.
    • Učební text podává ucelený přehled o základních surovinách potřebných pro přípravu jídel a nápojů. Je členěn v souladu s platnými učebními osnovami a poskytuje základní vědomosti z nauky o výživě.
    • Podává základní informace o složení potravin a významu jednotlivých složek a surovin pro výživu člověka.
    • Učebnice obsahuje kapitoly nazvané Brambory, Zelenina, Ovoce, Vejce, Tuky, Cukr, Nápoje, Jatečné maso a dále specifikuje jednotlivé druhy masa.
    • V závěru textu je žák informován o zásadách správné výživy, různých názorech na výživu, pravidlech hygieny a systému dietní výživy. 
    • V roce 2018 nakl. Parta změnilo titulní stranu obálky. Obsah zůstal stejný.

    Určeno pro:
    Střední škola
    Formát:
    A4 (21 x 30 cm)
    Počet stran:
    114

    O učebnici

    Vyučovací předmět potraviny a výživa podává ucelený přehled o základních surovinách pro výrobu jídel a nápojů, jejich vlastnostech, odborném ošetřování a skladování. Žáci v něm získají základní vědomosti z nauky o výživě. Předmět je průpravou k dalším odborným předmětům, zejména k technologii a k odbornému výcviku.

    Předmět potraviny a výživa určuje hlavní zásady správné výživy, podává systém rozdělení stravy, pomáhá vytvářet návyky hospodárného využívání potravin, dodržování osobní i provozní hygieny a hygieny prostředí, péče o životní prostředí a dodržování zásad správné výživy, napomáhá k odstranění nevhodných a nezdravých jevů ve výživě. Přispívá k boji proti alkoholizmu, kouření a užívání drog. 

    Obsah učebnice

    1. Poživatiny, potraviny
    2. Složení potravin
    3. Brambory
    4. Zelenina, ovoce a houby
    5. Luštěniny
    6. Obiloviny, mlýnské výrobky a kypřicí prostředky
    7. Vejce
    8. Mléko a mléčné výrobky
    9. Tuky
    10. Cukr, med, umělá sladidla
    11. Povzbudivé pochutiny
    12. Ostatní pochutiny
    13. Jatečné maso
    14. Hovězí maso
    15. Telecí maso
    16. Vepřové maso
    17. Skopové maso
    18. Vedlejší jatečné produkty
    19. Masné výrobky
    20. Ryby
    21. Drůbež
    22. Zvěřina
    23. Konzervace masa
    24. Nealkoholické a alkoholické nápoje
    25. Hlavní znaky správné výživy
    26. Biologická a energetická hodnota potravin
    27. Směry ve výživě
    28. Léčebná výživa
    29. Základní pravidla hygieny výživy

    S učebnicí vloženou do košíku zákazníci často kupují:

    S titulem Potraviny a výživa - obor Kuchařské práce (učebnice pro odborná učiliště) souvisí:

    Souhlas s použitím souborů cookies

    Tento web používá soubory cookies. Kliknutím na tlačítko souhlasím, to berete na vědomí. Další informace

    Nastavte souhlasy, souhlasím s:

    Potvrdit výběr
    Souhlasím a zavřít.
    Nastavení

    Zboží bylo vloženo do košíku

    S učebnicí vloženou do košíku zákazníci často kupují:

    Opravdu chcete vyprázdnit košík?