Objednávky vyřizujeme/odesíláme i v pondělí 30.12. Pracujeme pořád ;-).
Košík 0 Kč
Celková cena:
0 Kč
Počet produktů:
K pokladně Košík je prázdný Zboží v košíku

    Cukrářská výroba II pro 2. ročník oboru Cukrář

    pro 2. ročník oboru Cukrář. 5., přepracované vydání

    Naše cena s DPH:
    374 Kč DPH 0%
    Dostupnost:
    skladem
    ks
    DO KOŠÍKU
    Autor:
    Bláha L., Conková V., Kadlec F.
    Nakladatel:
    INFORMATORIUM
    Kód zboží:
    14772
    EAN:
    9788073331382
    INFORMATORIUM

    Popis produktu

    Učebnice doplňuje a rozšiřuje poznatky a vědomosti získané v prvním roce učebního oboru. Vedle klasických technologických postupů seznamuje i s moderními formami práce a s novými výrobními postupy.

    Objasňuje také chemicko-fyzikální děje, které v průběhu výrobního procesu probíhají. Přibližuje jednotlivé fáze výroby, význam nových surovin, jejich vlastnosti a způsob zpracování.
    Zabývá se vadami výrobků a jejich příčinami, uvádí, jak závadám předcházet, případně jak je odstraňovat. Popisuje výrobu šlehaných hmot, třených hmot, jádrových hmot, smetanových výrobků a náplní, ozdob a speciálních výrobků.
    U jednotlivých celků jsou vždy uvedeny typické druhy výrobků.

    Nová, přehlednější grafická úprava s prostorem pro vlastní poznámky.

     

    Určeno pro:
    Střední škola
    Formát:
    B5 (16 x 23 cm)
    Počet stran:
    200

    Obsah učebnice

    1  Koloidy

    • 1.1 Koloidní roztoky
    • 1.2 Pěna
    • Kontrolní otázky

    2  Šlehané hmoty

    • 2.1 Charakteristika šlehaných hmot
    • 2.2 Rozdělení šlehaných hmot
    • 2.3 Výběr a úprava surovin
    • 2.4 Lehké šlehané hmoty
    • 2.5 Nahřívané šlehané hmoty
    • 2.6 Šlehané hmoty s použitím rychlošlehacího přípravku a moučných směsí
    • 2.7 Těžké šlehané hmoty
    • 2.8 Speciální šlehané hmoty
    • Kontrolní otázky

    3  Třené hmoty

    • 3.1 Charakteristika třených hmot
    • 3.2 Výběr a úprava surovin
    • 3.3 Výroba třených hmot
    • 3.4 Tvarování a pečení třených hmot
    • 3.5 Třené hmoty vyrobené s použitím rychlošlehacích přípravků
    • 3.6 Třené hmoty ze sypkých směsí
    • 3.7 Výrobky z třených hmot
    • Kontrolní otázky

    4  Jádrové hmoty

    • 4.1 Charakteristika jádrových hmot
    • 4.2 Rozdělení jádrových hmot
    • 4.3 Výběr a úprava surovin
    • 4.4.Příprava, tvarování a pečení jádrových hmot
    • 4.5 Druhy jádrových hmot
    • 4.6 Výrobky z jádrových hmot
    • Kontrolní otázky

    5  Čajové a pařížské pečivo

    • 5.1 Charakteristika čajového a pařížského pečiva
    • 5.2 Rozdělení čajového a pařížského pečiva
    • 5.3 Výroba čajového pečiva
    • 5.4 Výroba pařížského pečiva
    • Kontrolní otázky

    6  Smetanové výrobky a náplně

    • 6.1 Charakteristika smetanových výrobků
    • 6.2 Druhy smetany
    • 6.3 Šlehání smetany
    • 6.4 Druhy smetanových náplní
    • 6.5 Prodlužování trvanlivosti smetanových náplní
    • 6.6 Smetanové výrobky
    • Kontrolní otázky

    7  Ozdoby a přípravy hmot

    • 7.1 Význam ozdob
    • 7.2 Rozdělení ozdob
    • 7.3 Příprava jednotlivých hmot
    • 7.4 Trvanlivost modelovacích hmot
    • 7.5 Pomůcky potřebné k modelování
    • 7.6 Druhy ozdob
    • Kontrolní otázky

    8  Speciální výrobky

    • 8.1 Charakteristika speciálních výrobků
    • 8.2 Rozdělení speciálních výrobků
    • Kontrolní otázky

    Literatura

     

    S učebnicí vloženou do košíku zákazníci často kupují:

    S titulem Cukrářská výroba II pro 2. ročník oboru Cukrář souvisí:

    Souhlas s použitím souborů cookies

    Tento web používá soubory cookies. Kliknutím na tlačítko souhlasím, to berete na vědomí. Další informace

    Nastavte souhlasy, souhlasím s:

    Potvrdit výběr
    Souhlasím a zavřít.
    Nastavení

    Zboží bylo vloženo do košíku

    S učebnicí vloženou do košíku zákazníci často kupují:

    Opravdu chcete vyprázdnit košík?