- Určeno pro:
- Střední škola
- Formát:
- A5 (15 x 21 cm)
- Počet stran:
- 124
Jako další publikaci v oblíbené edici Gastronomie vydává nyní poradenství pro obchod a vydavatelství RATIO práci F. Cóna s nenápadným názvem Zařízení provozoven v kostce. Stačí však jen letmo zalistovat v jednotlivých kapitolách a i odborníka zaujmou na první pohled čtivou formou podávané informace, zabávající se zasvěceně všemi problémy, které souvisí s podnikáním a s prací v zařízeních společného stravování. Autor postupuje od charakteristiky takových zařízení a provozoven přes zásady technického řešení až po vhodné vybavení nejrůznější moderní a dostupnou technikou. Vedle aspektů ekonomických se zabývá širokou problematikou skladování potravin a nápojů, zařízeními na jejich úpravu a otázkami hygieny. V závěru se rozepisuje o ubytovacích závodech a zařízeních. Podrobná je zejména střední část, týkající se zařízení na zpracovávání a na tepelnou úpravu pokrmů. Detailní text je vhodně doplňován kresbami a fotografiemi jednotlivých přístrojů. Zařízení a stroje, od nejjednodušších, klasických, až po nejmodernější, složité a mnohoúčelové jsou nejenom srozumitelně popsány, ale jejich přednosti i nedostatky jsou objektivně hodnoceny. Z informací vyplývá i vhodné používání pro jednotlivé druhy provozoven společného stravování.
Publikace je určena především žákům odborných škol, aby lehce a názorně doplňovala učební látku. Bude však sloužit stejnou měrou jako praktická pomůcka pro mnohé začínající podnikatele, kterým nabídne k zamyšlení způsoby, jak vylepšit vlastní podnik, jak racionálně využít a doplnit stávající zařízení a jak tímto způsobem zvyšovat úroveň poskytovaných služeb.
S titulem Zařízení provozoven v kostce souvisí:
Zboží bylo vloženo do košíku
Opravdu chcete vyprázdnit košík?