- Určeno pro:
- Střední škola
- Formát:
- A4 (21 x 30 cm)
- Počet stran:
- 114
Vyučovací předmět potraviny a výživa podává ucelený přehled o základních surovinách pro výrobu jídel a nápojů, jejich vlastnostech, odborném ošetřování a skladování. Žáci v něm získají základní vědomosti z nauky o výživě. Předmět je průpravou k dalším odborným předmětům, zejména k technologii a k odbornému výcviku.
Předmět potraviny a výživa určuje hlavní zásady správné výživy, podává systém rozdělení stravy, pomáhá vytvářet návyky hospodárného využívání potravin, dodržování osobní i provozní hygieny a hygieny prostředí, péče o životní prostředí a dodržování zásad správné výživy, napomáhá k odstranění nevhodných a nezdravých jevů ve výživě. Přispívá k boji proti alkoholizmu, kouření a užívání drog.
S titulem Potraviny a výživa - obor Kuchařské práce (učebnice pro odborná učiliště) souvisí:
Učebnice pro SOU a pro hotelové školy
Kniha téměř na 600 stranách představuje tradiční i moderní pokrmy především české kuchyně....
Zboží bylo vloženo do košíku
Opravdu chcete vyprázdnit košík?