- Určeno pro:
- Střední škola
- Formát:
- A4 (21 x 30 cm)
- Počet stran:
- 85
Učebnice pro SOU a pro hotelové školy.
První část učebnice Technologie přípravy pokrmů obsahovala tyto tématické celky: Zásady správné výživy, Poživatiny a jejich dělení, Hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, Ochrana zdraví a bezpečnost práce, Předběžná příprava základních druhů potravin, Tepelné úpravy klasické i moderní, Polévky, Omáčky (studené i teplé) včetně jednoduchých zálivek.
Ve druhé části učebnice jsou: Přílohy z brambor, z obilovin, z luštěnin a z hub. Komplexně je zpracována zelenina a její využití nejen jako přílohy, ale i jako hlavního pokrmu. Další celky obsahují pokrmy z mléka, tvarohu, sýrů a vajec. Závěr druhého dílu tvoří kapitola Moučné pokrmy a moučníky.
Učebnice je zpracovaná v daleko širším rozsahu, než to umožňuje počet hodin stanovených učební osnovou tohoto předmětu, neboť je třeba, aby studenti všech typů škol, kurzů a rekvalifikací s gastronomickým zaměřením získali ucelený přehled o možnostech zpracování potravin v pokrmy za studena i různými tepelnými způsoby.
U všech úprav není možné provádět základní dávkování, rozsah učebnice by se ještě zvětšil. Pro tyto potřeby je možné využít publikace Receptury teplých pokrmů, které i v současné době zůstavají určitým základem, kde si kuchaři ověřují své znalosti, případně doplňují další možnosti zpracování potravin.
1. PŘÍLOHY
2. BEZMASÉ POKRMY
3. MOUČNÉ POKRMY A MOUČNÍKY
S titulem Technologie přípravy pokrmů 2.díl souvisí:
Učebnice pro SOU a pro hotelové školy
Kniha téměř na 600 stranách představuje tradiční i moderní pokrmy především české kuchyně....
Zboží bylo vloženo do košíku
Opravdu chcete vyprázdnit košík?