Košík 0 Kč
Celková cena:
0 Kč
Počet produktů:
K pokladně Košík je prázdný Zboží v košíku

    -9%

    • Ovocnictví pro odborná učiliště

    Ovocnictví pro odborná učiliště

    Naše cena s DPH:
    230 Kč DPH 0%
    Původní cena s DPH:
    252 Kč
    Ušetříte:
    22 Kč
    Dostupnost:
    skladem
    ks
    DO KOŠÍKU
    Autor:
    Krbec Pavel
    Nakladatel:
    Septima
    Kód zboží:
    53349
    ISBN:
    8072161687
    Septima

    Popis produktu

    • Žáci jsou seznámeni se základními operacemi ve školkařství a ovocnářství, s technologickými postupy při výrobě ovocné sadby, při pěstování ovoce.
    • Nedílnou součástí jsou informace o jednotlivých odrůdách.

    Určeno pro:
    Střední škola
    Formát:
    A5 (15 x 21 cm)
    Počet stran:
    104

    O učebnici

    Pěstováním ovocné sadby a výrobou (produkcí) ovoce se zabývá speciální odvětví zemědělské výroby - ovocnictví. Také popisuje odrůdy ovoce, skladbu odrůd ovoce na trhu a věnuje se šlechtění a výzkumu.

    Ovocnictví zahrnuje:

    • Školkařství - zabývá se pěstováním ovocných dřevin (podnoží sadby). Provozuje se v ovocných (podnožových a produkčních) školkách.
    • Ovocnářství - je zahradnický obor, který se zabývá pěstováním ovoce na trvalém stanovišti. Využívá velkovýrobní metody výroby a technické postupy. Cílem ovocnářství je vypěstovat dostatek kvalitního ovoce pro přímou spotřebu a ovoce jako surovinu pro konzervárenský průmysl.
    • Pomologii - vědní obor, který se zabývá ovocnými druhy a odrůdami a podrobně popisuje jejich vlastnosti.
    • Šlechtění a výzkum - provádějí je výzkumné a šlechtitelské ústavy.

    Výsledkem práce výzkumných týmu jsou nové vyšlechtěné odrůdy ovoce a zavádění moderních technologických postupů při pěstování ovocných dřevin.

    Dobré výsledky v pěstování samozřejmě předpokládají odborné znalosti. Jen informovaný pěstitel dovede využít velmi širokou druhovou a odrůdovou rozmanitost, kterou ovoce poskytuje, a současně rozšířit pěstované druhy o nové.

     

    Obsah učebnice

    VÝROBA OVOCE V ČESKÉ REPUBLICE

    • Přírodní podmínky
    • Oblasti pěstování druhů ovoce
    • Sklizeň ovoce v České republice

    PŘEHLED OVOCNÝCH DRUHŮ PĚSTOVANÝCH V ČESKÉ REPUBLICE

    • Jádroviny
    • Peckoviny
    • Skořápkoviny
    • Bobuloviny

    ŠKOLKAŘSTVÍ

    • Ovocná školka
    • Způsoby rozmnožování ovocných rostlin
    • Podnože
    • Práce v ovocné školce
    • Základní pěstitelské tvary

    OVOCNÁŘSTVÍ

    • Podmínky ovlivňující ovocnářskou výrobu
    • Druhy ovocnářské výroby
    • Zakládání ovocných výsadeb
    • Biologická charakteristika ovocných dřevin
    • Výživa a hnojení ovocných rostlin
    • Obdělávání půdy v sadech
    • Hospodaření s vláhou v ovocných sadech
    • Řez ovocných rostlin
    • Pěstování jednotlivých druhů ovocných rostlin
    • Sklizeň ovoce
    • Třídění a tržní úprava ovoce
    • Skladování ovoce

    POUŽITÁ LITERATURA

    Souhlas s použitím souborů cookies

    Tento web používá soubory cookies. Kliknutím na tlačítko souhlasím, to berete na vědomí. Další informace

    Nastavte souhlasy, souhlasím s:

    Potvrdit výběr
    Souhlasím a zavřít.
    Nastavení

    Zboží bylo vloženo do košíku

    S učebnicí vloženou do košíku zákazníci často kupují:

    Opravdu chcete vyprázdnit košík?