Publikace Ing. Libora Maška vyplňuje mezeru v oblasti zbožíznaleckého hodnocení poživatin, neboť již dlouhou dobu není na našem trhu k dosažení vhodná publikace.
V úvodní části autor seznamuje čtenáře s všeobecnými údaji o potravinách a právě tyto údaje v dříve vydávaných publikacích chyběly.
Stručnou formou jsou uváděny skupiny potravin, ve kterých je uvedeno jejich složení, u některých skupin způsob přípravy, uchování a i jejich další vlastnosti.
Vhodnou formou jsou čtenáři seznámeni s problematikou cizorodých látek, zvláště aditivních, které jsou v současné době až příliš hojně používány.
Tato problematika je obvykle pracovníkům společného stravování a potravinářském obchodě dosti vzdálena. Je proto účelné, že čtenáři jsou seznámeni s označováním cizorodých látek pomocí symbolů s označením E ... .
Kniha bude jistě vítaným pomocníkem zvláště pro studenty i pro pracovníky ve společném stravování, které se dnes značně rozvíjí a v této oblasti podniká řada nových pracovníků.
Určeno pro:
Střední škola
Formát:
A5 (15 x 21 cm)
Počet stran:
211
Obsah učebnice
Potraviny
Maso
Ryby, korýši, měkkýši, obojživelníci
Drůbež
Zvěřina
Vejce a vaječné výrobky
Mléko a mléčné výrobky
Tuky a oleje
Ovoce a zelenina
Obiloviny, těstoviny, pekařské výrobky
Luštěniny
Houby
Koření a kořenící přípravky
Káva, čaj, kakao, čokoláda
Víno
Lihoviny
Pivo
Slovník cizích slov
S učebnicí vloženou do košíku zákazníci často kupují: