- Určeno pro:
- Střední škola
- Formát:
- B5 (16 x 23 cm)
- Počet stran:
- 178
5., přepracované vydání
Učebnice určená žákům 1. ročníku oboru vzdělání Cukrář 29-54-H/01 se zabývá základy cukrářské výroby.
Podrobně probírá výrobu cukrářských výrobků z pevných tukových těst, z třeného lineckého těsta, z pálené hmoty a z listového těsta.
Popisuje výrobu a druhy čajového a pařížského pečiva, přípravu a výrobu náplní a polev pro cukrářské výrobky, jejich vady a příčiny, popř. možnosti a způsoby nápravy.
Uvádí druhy výrobků z uvedených těst a hmot, jejich receptury, technologické postupy a vady těst a výrobků.
Nová, přehlednější grafická úprava s prostorem pro vlastní poznámky.
1 Úvodem
2 Propočty surovinových norem
3 Úprava cukru vařením
4 Polevy
5 Náplně
6 Pevná tuková těsta
7 Třená linecká těsta
8 Pálená hmota
9 Listové těsto
S titulem Cukrářská výroba I pro 1. ročník oboru Cukrář souvisí:
Čítanka a literatura pro učební obory - jedna souhrnná učebnice pro všechny ročníky SOU obsahuje peč...
Čeština pro střední odborná učiliště a střední odborné školy.
pro 2. ročník oboru Cukrář. 5., přepracované vydání
5., aktualizované vydání
2., rozšířené vydání
Zboží bylo vloženo do košíku
Opravdu chcete vyprázdnit košík?